Prothese


Het vervaardigen van uw gebitsprothese  gebeurt  in ons laboratorium met de grootst mogelijke zorg. Wij bespreken bij uw eerste bezoek uw persoonlijke wensen. Stap voor stap meten wij u hierna een prothese aan die nauwelijks van echt is te onderscheiden en die een uitstekende pasvorm heeft. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van het nieuwe kunstgebit bestaat het gehele traject uit circa 6 afspraken.

Kosten en vergoeding

Aangezien uw kaak verandert en uw prothese slijt, kunt u meestal uw gebitsprothese na vijf jaar vervangen. Dit kan per zorgverzekeraar verschillen. Betaling van de nieuwe prothese gebeurt voor een gedeelte uit de basisverzekering (75%). U betaalt zelf 25% van de kosten als wettelijk eigen bijdrage. LET OP: verwart u deze eigen bijdrage niet met het eigen risico van de zorgverzekering. Per 01-01-2016 heeft iedereen een eigen risico van € 385,00 (tarieven van 2017 volgen snel). Als u uw eigen risico nog niet hebt verbruikt, komt dit bedrag nog bovenop de wettelijke eigen bijdrage.

Reparaties

Reparaties of rebasing van uw bestaande prothese verrichten wij nog dezelfde dag. Loopt u hiervoor gerust bij ons binnen!