Implantologie


Helaas beschikken niet alle mensen nog over hun tanden of ontbreken enkele tanden (inclusief wortel). Het plaatsen van een zogenaamde kunstwortel (implantaat) geeft een vaste, solide basis voor de opbouw van een kroon of zelfs een gehele gebitsprothese. Door de stevigheid van deze constructie wordt steeds meer gekozen voor implantologie.

Als u al langere periode een gebitsprothese hebt, kan het zijn dat uw kaak verder slinkt. Hierdoor is het niet langer mogelijk om een gewoon kunstgebit te dragen. Ook dan biedt implantologie uitkomst: na het plaatsen van 2 of meerdere kunstwortels wordt een gebitsprothese met behulp van een stangetje (steg) of drukknopsysteem op de implantaten geklikt.

Binnen ons laboratorium is een aparte ruimte ingericht voor deze vorm van chirurgie. In samenwerking met Implant Company worden door de implantoloog implantaten en hun opbouw onder plaatselijke verdoving ingebracht.

Kosten en vergoeding

De kosten voor een behandeling zijn afhankelijk van de techniekkosten, het gebruikte implantaatsysteem, de toegepaste methode en de complexheid van de behandeling.  De implantoloog stelt voor u een behandelplan met alle bijkomende kosten op (begroting).

Indien er sprake is van een erg geslonken kaak, wordt deze ingreep vergoed uit de basisverzekering maar betaalt u altijd een eigen bijdrage van € 125,00 per prothese. Indien u een nieuwe onder- en bovenprothese krijgt, dan betaalt u dus € 250,00.  LET OP: verwart u deze eigen bijdrage niet met het eigen risico van de zorgverzekering. Per 01-01-2016 heeft iedereen een eigen risico van € 385,00 (tarieven van 2017 volgen snel). Als u uw eigen risico nog niet hebt verbruikt, komt dit bedrag nog bovenop de wettelijke eigen bijdrage.

Om in aanmerking te komen voor de vergoeding van uw zorgverzekeraar, vraagt onze implantoloog toestemming aan de zorgverzekeraar. Hiervoor wordt een röntgenfoto (OPG) gemaakt die bij deze aanvraag wordt meegestuurd.

Informatie

Regelmatig houden wij een open dag of informatie-avond waarin wij informatie geven over implantologie en het zogenaamde klikgebit. Ook kunt u tijdens een open dag of avond terecht voor een (gratis) consult voor uw specifieke situatie. Hou onze website in de gaten voor de eerstvolgende datum. U bent van harte welkom!

Meer informatie over de behandeling kunt u lezen op de website www.implantcompany.nl

Gezondheidsvragenlijst

Voor diverse behandelingen is het nodig om een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Wij verzoeken u het formulier volledig in te vullen en gedateerd en ondertekend mee te nemen. Wij geven het formulier mee tijdens uw eerste afspraak bij ons, maar u kunt het ook hier downloaden.